építészet : környezet : innováció

51 épület, 85 terv: koccintással ünnepeltük a 2019-es MÉD pályázat lezárását

Első alkalommal rendeztünk kötetlen találkozót a Média Építészeti Díj indulói és támogatói számára, 2019. szeptember 26-án. A jó hangulatú eseményen különleges meglepetéssel is készültünk: a résztvevőknek mutattuk meg először a hamarosan induló, új Építészfórum-honlapot.

51 épület és 85 terv indul az idei Média Építészeti Díján. Az elmúlt hetekben éjt nappallá téve dolgoztunk, hogy publikáljuk az érkező anyagokat, így szeptember 26-ra megérett az idő, hogy megköszönjük a nevező építészek és a díj támogatóinak bizalmát, és megünnepeljük az idén 15. éve indult Média Építészeti Díjat.

A helyszín kiváló adottságaival segítette a barátságos rendezvény kialakulását: a Graphisoft Park G épületét Cságoly Ferenc és az Építész Stúdió húsz évvel ezelőtt tervezte, munkájuk értékállónak bizonyult. Demeter Nóra közelmúltban végzett belsőépítészeti frissítésével izgalmas helyszínként szolgált a MÉD-rendezvénynek.


Polgárdi Ákos (SUBMACHINE) bemutatja a Rubik Ágival közösen tervezett új arculatot. Fotó: Kaincz Orsolya


Hamarosan, 2020-ban az Építészfórum is 20. születésnapját ünnepli majd, de az évfordulót megelőzve már a következő hetekben elő szeretnénk rukkolni a megújult honlappal, amelynek jelenleg tesztüzemmódja zajlik. Ebbe a munkafolyamatba, illetve eredményeibe kaptak bepillantást a MÉD-ünnep résztvevői.

Az Építészfórum ügyvezető igazgatója, Pásztor János köszöntőjét követően a főszerkesztők, Somogyi Krisztina és Kovács Dániel mutatták be a lap tartalmi megújulásának lépéseit. Az új arculatot és a honlap grafikai elemeit a tervező Submachine képviseletében Polgárdi Ákos és Rubik Ági tervezőgrafikusok ismertették. A rövid előadásokat kötetlen beszélgetés követte a megközelítőleg száz vendéggel.

vélemény írásához jelentkezzen be »