építészet : környezet : innováció

események [20]

építészettel, várossal, vizuális kultúrával kapcsolatos események itthon és külföldön

A város metafizikája - kiállítás

A varsói és budapesti képzőművészeti egyetem hallgatójaként Aleksander Czekaj művész kiállítása a két várost tipográfiai és grafikai technikával dolgozza fel. Július 6-án nyíló kiállítását Dobó Bianka nyitja meg. 

Budapesti Építészeti Filmnapok - nyári kiadás

Ha lemaradtál a Budapesti Építészeti Filmnapok legsikeresebb filmjeiről, vár a Valyo Kikötő július 17-én. A nyári vetítéseken a korábbi kedvencek mellett A kísérleti város című filmet is bemutatják a rendező, Chad Freidrichs jelenlétében. A belépés ingyenes.

Budapest ezer arca - kiállítás

Kardos Ildikó fotóművész öt-hat éve fotózza Budapestet: a megszokott helyszíneket új szemszögből mutatja be, váratlan időpontban vagy napszakban. A fővárost bemutató kiállítása június 25-én nyílik a Fiktív Gasztrogalériában.

Öko Home Expo - kiállítás és konferencia

Az Biobaushop Kft. által szervezett eseményre olyan elismert nemzetközi előadók érkeznek, akik területük legjobbjai, és nem csupán elméleti, de komoly gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek. Magyar viszonylatban kivételes témákkal találkozhatunk itt október 4-én; szó lesz...

Új híd a Dunán: 15+1 híd Budapesten - kiállítás

A május 29. óta látogatható tárlat az új Duna-híd nemzetközi tervpályázatának eredményét mutatja be infografikákon, animációs- és dokumentumfilmeken, hibrid fotókon és műtárgyakon keresztül. Az építészeti, kulturális és városszervezési, illetve történelmi...