építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Jön a Határtalan Design kiállítás!

Június 14-én nyílik a régió egyik legdinamikusabban fejlődő, dizájntematikájú rendezvénysorozata. A hazai alkotók mellett cseh, lengyel, német, magyar, olasz, osztrák, román, svájci, szlovák és szlovén bútor-, textil- és tárgytervezők mutatkoznak be. Az idei kiállításhoz egy progresszív ékszerválogatás és tárgyfotótárlat is kapcsolódik. 

A 13. madeinhungary + 6. MeeD válogatásban 10 ország több mint 100 dizájnerének tárgyai kapnak helyet. A régiós – cseh, lengyel és szlovák – tervezők munkái mellett első ízben lesznek láthatók német, olasz, osztrák, román, svájci és szlovén alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak. A kiállításon sorozatgyártott termékek, kisszériás darabok és műfajok határmezsgyéjén egyensúlyozó egyedi alkotások is szerepelnek. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy megmutassák a dizájn sokszínűségét, üdítő frissességét, ezért az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző alkotói darabok is helyet kapnak. A fiatal és középgenerációs kreatívok között számos hazai és nemzetközi díjat nyert alkotó munkái szerepelnek.


Kerékgyártó András

Kókai Zsófia Ilona


A kiállítás és a hozzá kapcsolódó rendezvénysorozat 2004 óta Szigeti Szilvia textildizájner és Radnóti Tamás belsőépítész szervezésében és rendezésében valósul meg. A hatalmas anyaghoz kapcsolódik a neves külföldi és hazai kurátorok bevonásával válogatott, a vendégországok és magyar ékszertervezők munkáit bemutató kiállítás, valamint külön egységként lesz látható a müncheni Pinakothek der Moderne után először Budapesten, az Academy of Fine Arts and Design in Bratislava, Studio S+M+L_XL – Metal and Jewel által rendezett, izgalmas Új Konstelláció/New Constellation című kiállítás is.

 

Hol a magyar design helye Európában - és hol Kelet-Európában? A madeinhungary kiállítások 12 éve segítenek kiigazodni a hazai design szcénában, míg a MeeD 5. éve adja ehhez a nemzetközi kontextust. Szigeti Szilviával, a kiállítások egyik kurátorával a nemzetközi tárlat szervezésének kihívásairól, a civil bázis erejéről, és a hazai kreatív ipar problémáiról - például arról, hogy a projektalapú pályázatok helyett mire lenne szükség - Varga Csilla beszélgetett. >>> tovább a cikkre. 

 

A kiállításhoz gazdag szakmai és társművészeti program és tárlatvezetések kapcsolódnak.

Nyitva: 2018.06.15 – 08.26. között, hétfő kivételével minden nap 10.00 – 18.00
Helyszín: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12. (Bálna)
Megnyitó és a Határtalan Design Díjak átadója: 2018. június 14. 19.00
Szakmai nap: 2018. június. 15. 11.00 – 15.00 között

Támogatók:

  • International Visegrad Fund, NKA, CIG Pannónia Biztosítók, Akademie Schloss Solitude, Prohelvetia
  • Együttműködő partnerek
  • Szlovák Köztársaság Nagykövetsége, Szlovén Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége,
  • Cseh Centrum, Lengyel Intézet Budapest, Osztrák Kulturális Fórum Budapest, Budapesti Román Kulturális Intézet, Szlovák Köztársaság Kulturális Intézete, Lodz Design Festival
  • Szakmai együttműködő partnerek:
  • Aste Meritum Kft, Csárda-Tex Kft, Rovitex Hungária Kft.

A kiállítás a Budapesti Nyári Fesztivál és a Múzeumok Éjszakája programja.

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »