építészet : környezet : innováció

Róma új komplexumának innovatív technológiai megoldásai

Az AGC Glass Europe vezető európai síküveg gyártójának olaszországi ágazata, az AGC Flat Glass Italia presztízs referenciájaként, részt vett a Massimiliano Fuksas nevéhez köthető Roma Convention Center “La Nuvola” megvalósításában.

A komplexum összesen 55 000 négyzetméteren terül el, és három épületegyüttesből áll: a “Teca”, acélépület kétrétegű üveghomlokzattal, a “Nuvola”, konferenciaterem, mely a projekt megkülönböztető eleme, és a Teca belsejében található, valamint a “Lama”, melyben a vendéglátásé a szerep. Az akár 8000 fő befogadóképességű, kongresszusok, kiállítások és rendezvényekre létrehozott épület, kivételes építészeti értékű munka, amelyet innovatív megoldások, környezetbarát megközelítés és technológiailag fejlett anyagok jellemeznek.


Róma Kongresszusi Központ “La Nuvola” - építész: Massimiliano Fuksas - A Teca-nál az alacsonyabb vastartalmú AGC üveget használták: a Stopray Vision 60 T on Clearvision a hosszú oldalon, a Planibel Clear Clearvision a külső héjon és a parapeteken, belül az Iplus I-Top a rövid oldalon és a Stopray Vision 36 T a tetőszerkezetben.

Róma Kongresszusi Központ “La Nuvola” - építész: Massimiliano Fuksas - A Teca-nál az alacsonyabb vastartalmú AGC üveget használták: a Stopray Vision 60 T on Clearvision a hosszú oldalon, a Planibel Clear Clearvision a külső héjon és a , belül az Iplus I-Top a rövid oldalon és a Stopray Vision 36 T a tetőszerkezetben.

 

A Teca impozáns struktúrájának lefedésére low iron (csökkentett vastartalmú) AGC üveg mellett döntöttek különböző bevonatokat alkalmazásával. A különösen hosszú oldalak megvalósításához az AGC magnetron bevonatos skálájából a Stopray Vision 60 T on Clearvision üveget választották ki, amely a legmagasabb szintű természetes fény bejutását teszi lehetővé, míg magas védelmet nyújt a hő ellen, illetve maximális energiahatékonyságot biztosít.

Planibel Clearvision üveget használtak a külső üveghéjon, csakúgy mint a Teca belsejében lévő parapeteken. Az épület rövid oldalán az Iplus I-Top üveget használták fel, , amely egyensúlyban tartja a fény és a hő mennyiségének arányát, így alacsony emissziójának köszönhetően lehetővé teszi a jó hőszigetelést és fényáteresztést, miközben semleges színű. A tetőhöz használt kiváló neutrális üveg, a Stopray Vision 36 T ideális megoldás, mivel különböző időjárási körülmények között is maximális energia megtakarítást biztosít.


Róma Kongresszusi Központ “La Nuvola” - építész: Massimiliano Fuksas

Róma Kongresszusi Központ “La Nuvola” - építész: Massimiliano Fuksas

 

Ez a referencia kihangsúlyozza az AGC Glass Europe szerepét, mint kivételes tárgyalópartner az építészet és az építőipar számára. A nemzetközi színtér vezetőjeként a csoport kiemeli a kiváló minőségű, csúcstechnológiát alkalmazó, exkluzív kínálatot, valamint a kutatás és az innováció erős hivatását. Az üveg valójában olyan anyag, amely az utóbbi években fejlesztések középpontjában áll, és amely képes megfelelni a piac számtalan szükségleteinek, úgy mint a hangszigetelés, a hőszigetelés, a napelem és a fényszabályozás, a biztonság, a tűzvédelem és a kényelem.

ACG Glass Europe