építészet : környezet : innováció

Tető az építészetben - Pályázat

Az elmúlt 5 év pályázatainak az ország minden részéből érkező több mint 100 példája mutatja, hogy a tető és annak fedése milyen sokféle módon válhat az építészeti koncepció részévé. Október 31-ig várja a CREATON Építész és Építészhallgatói Pályázat zsűrije mind az építészhallgatók, mind a gyakorló építészek munkáit.  
 

Lehet szépen átgondolt kápolnafelújítás vagy korabeli belvárosi épület szállodává alakítása, a közös bennük az, hogy a zsűri azt figyeli, hogy az épület milyen építészeti minőséget képvisel és a felhasznált kerámia tetőcserép használata mennyire illik mindehhez. Látványos és változatos, kreatív és indokolt, egyszerű és bonyolult. Bármelyik kategóriába tartozó tetőmegoldás lehet nyertes.

A CREATON South-East Europe Kft. célja a pályázattal - a kerámia tetőcserepeket felhasználó építészek munkájának elismerése mellett - annak bemutatása, milyen sokszínű és milyen sokrétűen felhasználható ez a tradicionális mégis modern építőanyag, a kerámia tetőcserép.


Creaton

 

A pályázatról

A CREATON South-East Europe Kft. 2018. évi pályázatának összdíjazása építész kategóriában 800 000 Ft, hallgatói kategóriában 300 000 Ft.

Az október 31-i beadási határidőig akár tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, illetve akár elkészült, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel egyaránt lehet pályázni. A pályázás feltétele, hogy a jogosult tervező az épület tervezése során a CREATON kerámia tetőcserepeit használja, illetve az épületet CREATON kerámia tetőcserép fedje vagy burkolja.

A hallgatói munkák esetén feltétel, hogy a pályázó a benyújtott terveken egyértelműen a CREATON kerámia tetőcserepeket az alkalmazástechnikában előírtak szerint használja.


Creaton

 

Bírálóbizottság

  • Marosi Miklós, Széchenyi-díjas, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, az MMA alelnöke
  • Földes László, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
  • dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, egyetemi docens
  • Jánosi János, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
  • Hild Csorba Bernadett, okl. építészmérnök, a 2017. évi pályázat egyik nyertese
  • Ferenczy András, építész, építészlátogató, projekt támogató, CREATON South-East Europe Kft., Tető üzletág

 

Pályázati határidők

A pályázat benyújtási határideje: 2018. október 31.

Bírálat: 2018. december 10-ig

Díjátadó ünnepség: 2019. első negyedévében

 

Pályázati kiírás és a pályázatok feltöltése

http://www.creatonteto.hu/epiteszpalyazatok2018

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető: Build-Communication Kft. 0623 611 028 vagy 0623 611 029, iroda@buildmarketing.hu

Creaton