Programok

A tervezés téri, tematikus és intézményi kontextusa

1/2

?>
?>
1/2

A tervezés téri, tematikus és intézményi kontextusa
Programok

A tervezés téri, tematikus és intézményi kontextusa

2015.10.20. 08:13

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Helyszín:
BME „K” épület, II. 210.

Esemény kezdete:
2015.10.22. 15:00
Esemény vége:
2015.10.22. 17:00

Az Építőművészeti Doktori Iskola nyilvános előadást tart október 22-én a tervezés téri, tematikus és intézményi kontextusa témájában. Az előadást Kiss Dániel építész, várostervező tartja. 

Oktatás és kutatás a zürichi ETH-n

A tervezésoktatásban már évtizedekkel ezelőtt végbe ment a paradigmaváltás, melynek eredményeképpen a tervezési feladatokat egyre inkább valós fejlesztési vagy kutatási projektekbe ágyazva szervezik az oktatási intézmények. Ezáltal az oktatás tere kibővül, a stúdiók mellett a városi tér, a kutatás témái és a partner intézmények is a tervezési folyamat közvetlen kontextusává válnak. Az előadás ezeket az összefüggéseket mutatja be egy, az ETH Zürich Urbanisztikai Intézetében éppen folyó kutatási projekt, és az abba ágyazott várostervezési kurzus példáján keresztül.


1/2Kiss Dániel építész, várostervező, az ETH Zürich Urbanisztikai Intézetének szenior kutatója és oktatója. Tanulmányait a BME Építész Karán (M.A. 2003) és a Harvard Egyetemen (M.Arch. 2006) végezte, 2006-2008 között pedig Herzog und de Meuron bázeli irodájában dolgozott projektvezető építészként. Jelenleg PhD disszertációját írja az ETH-n, Budapest rendszerváltás utáni városfejlődését vizsgálva, továbbá az "Urban Breading Grounds" kutatási platformot vezeti. Kutatási tevékenysége mellett tervezéselméleti tárgyak és tervezési stúdiók rendszeres oktatója.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk