Közélet, hírek

Elindult a 2021-es Tallinni Építészeti Biennále kurátori pályázata

1/1

?>
1/1

Elindult a 2021-es Tallinni Építészeti Biennále kurátori pályázata
Közélet, hírek

Elindult a 2021-es Tallinni Építészeti Biennále kurátori pályázata

2020.02.19. 15:04

Cikkinfó

Szerzők:
Fürdős Zsanett

Földrajzi hely:
Tallinn, Észtország

Címkék:
külföld

2020. április 28-ig lehet pályázni a Tallinni Építészeti Biennále 2021 kurátori pályázatára. A nemzetközi építészeti és várostervezési fesztivál célja a minőségi épített környezet népszerűsítése és új gondolkodásmódok bemutatása.

A Tallinni Építészeti Biennále (TAB) egy nemzetközi építészeti és várostervezési fesztivál, amely a világ jelenét és jövőjét érintő releváns kérdésekkel foglalkozik, változatos programjaival segíti az építészet szélesebb körök által való megismerését, miközben a helyi kultúrát színesíti. A TAB célja ösztönözni az észt és a külföldi építészek, valamint az építészek és a nagyközönség közötti diskurzust. A 2021-es kurátori felhívás célja egy olyan innovatív és érzékeny téma megtalálása, mely nemcsak az észt építészet kontextusában értelmezhető, hanem az egész világra nézve. 

A Tallinni Építészeti Biennále célja a minőségi épített környezet népeszerűsítése, az észt építészet nemzetközivé tétele, az új gondolkodásmódok bemutatása és új látásmódok megteremtése. Az előző öt Biennále központi részét a főkurátori kiállítás, a szimpózium és egy pályázat képezte, a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a legjobban működő példák azok voltak, melyeken a kurátori kiállítás és a szimpózium kiegészítette egymást, mintegy szerves egészként funkcionáltak. 

A kurátori pályázat nevezési határideje 2020. április 28., 16:00. A pályázatról bővebb információ itt található

A 2021-es Tallinni Építészeti Biennále szeptember és november között kerül megrendezésre. 2019-ben Dr. Yael Reisner, izraeli építész volt a TAB kurátora, aki a szépség fogalma és újjáélesztése köré szervezte a Biennále programjait. A 2017-es "bioTallinn" (kurátor: Claudia Pasquero) a természetes és a mesterséges közötti határokat feszegette, míg a TAB 2015 "Self-Driven City (kurátor: Marten Kaevats) néven került megrendezésre és a jövő városait vizsgálta. 2013-ban "Recycling Socialism" (kurátor: Aet Ader, Kadri Klementi, Karin Tõugu, Kaidi Õis) a szocializmusban létrejött városi terek újradefiniálásával foglalkozott.

fzs.

Nyitókép: A 2017-es Tallinni Építészeti Biennále kurátori kiállításának megnyitója. Fotó: Iris Kivisalu

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk