Közélet, hírek

Lezárult az East Centric Architecture esszé-pályázatának regisztrációs szakasza

1/1

?>
1/1

Lezárult az East Centric Architecture esszé-pályázatának regisztrációs szakasza
Közélet, hírek

Lezárult az East Centric Architecture esszé-pályázatának regisztrációs szakasza

2013.03.19. 10:44

Cikkinfó

Cég, szervezet:
Arhitext magazin

Építészek, alkotók:
Juhani Pallasmaa

A romániai Arhitext design Foundation által szervezett esszé-pályázatra 88 jelentkezés érkezett Európából és a világ minden tájáról. A tanulmányok beküldési határideje 2013. április 21., a beérkezett munkákat nemzetközi zsűri értékeli, amelynek elnöke Juhani Pallasmaa finn építész lesz.

Lezárult a romániai Arhitext design Foundation által szervezett esszé-pályázat regisztrációs szakasza. A felhívásra 88 jelentkezés érkezett a világ 17 országából - Bosznia-Hercegovinából, Csehországból, Egyiptomból, Görögországból, Hollandiából, Horvátországból, Indiából, Kanadából, Magyarországról, Montenegróból, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Romániából, Svájcból, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából. A regisztrált jelentkezőknek a tanulmányokat 2013. április 21-ig kell beküldeniük.

A beküldött munkákat nemzetközi zsűri értékeli, amelynek elnöke ez alkalommal Juhani Pallasmaa finn építész lesz. Az 1960-as évek elejétől dolgozik, 1983-ban alapította meg saját irodáját (Juhani Pallasmaa Architects), miután két évtizeden keresztül számos építésszel működött együtt. Az építészeti tervezés mellett a városépítészet, a kiállítások, a termék- és grafikai tervezés területén is aktív tevékenységet folytat. Tanított és előadásokat tartott szerte Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában, több építészetfilozófiai és -kritikai témájú könyv és esszé fűződik a nevéhez.

A zsűri által kiválasztott esszéket publikálják az Arhitext magazinban és/vagy a Trans(ap)parencies kiállítás katalógusában, az Arhitext és/vagy az East Centric Architecture weboldalán, valamint a Triennálé partner magazinjaiban és honlapjain. A zsűri által publikálásra ajánlott tanulmányok szerzői Romániában szerkesztett, kétnyelvű építészeti könyveket és magazinokat kapnak, 200 EUR értékben, a nyertes munka szerzője ezen felül 1000 EUR díjban részesül.

A zsűri által kiválasztott esszéket 2013. június 10-én hozzák nyilvánosságra, a szerzők műveiket a Triennálé idején, október 18-19-én mutatják be a zsűri előtt, az eseménysorozatot pedig az október 19-én tartandó díjátadóval zárul.

Az esszé-pályázat szabályai az alábbi linken érhetők el

További információ a Triennálé eseményéről bővebben ide kattintva olvashat.

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk