Nézőpontok/Kritika

Tóth Zoltán: Építészet - Városépítészet Hagyományok és modernizáció

1/1

?>
1/1

Tóth Zoltán: Építészet - Városépítészet Hagyományok és modernizáció
Nézőpontok/Kritika

Tóth Zoltán: Építészet - Városépítészet Hagyományok és modernizáció

2000.12.27. 23:00

A pécsi Ponte Press kiadó a közelmúltban új építészeti könyvet jelentetett meg, melynek szerzője dr. Tóth Zoltán, Baranya megye Területi Főépítésze.


1/1


A pécsi Ponte Press kiadó a közelmúltban új építészeti könyvet jelentetett meg, melynek szerzője dr. Tóth Zoltán, Baranya megye Területi Főépítésze. A kötet nem kisebb feladatra vállalkozik, mint az építészet és városépítészet egymástól meglehetősen eltávolodott diszciplináinak újbóli összehangolására, kiegyeztetésére. Vagyis azt szeretné elérni, hogy az építészet ismét kivívja magának azt a rangot - nincs rá kisebb szó - a művészetek között, ami korábban megillette, és így teljes háttérbe szorulás helyett fontosabb szerephez juthasson az urbanisztikán belül is. Ehhez a magasztos célhoz összegzi saját sokéves építészi és várostervezői tapasztalatát, számos fényképfelvételt is válogatva mondandójához. A kötetet a MÉSZ-ben tartott könyvpremieren Lázár Antal DLA építész, tanszékvezető egyetemi tanár mutatta be az érdeklődőknek, az est házigazdája Patonai Dénes DLA építész, a MÉSZ elnöke volt.
A kötet megrendelhető közvetlenül a kiadótól (Ponte Press, 7621 Pécs, Irgalmasok útja 5.) és megvásárolható a MÉSZ könyvtárában.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk